Vestal Woonservices > Energielabel

Energielabel

Vanaf 1 januari 2015 bent u bij verkoop of verhuur van uw woning verplicht een definitief energielabel te tonen.

Voorlopig energielabel
Elke woningeigenaar die nog niet in het bezit is van een energielabel van zijn of haar verhuurde woning, ontvangt begin 2015 een voorlopig label. Het voorlopige label is een letter van A tot en met G, waarbij A de zuinigste en G de minst zuinige klasse voorstelt. De voorlopige toewijzing van het label voor uw woning is gebaseerd op openbare gegevens over de woning, zoals het bouwjaar en het woningtype.

Het voorlopig label is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Misschien heeft u inmiddels energiebesparende maatregelen getroffen en is dit voorlopige energielabel achterhaald. Aan de toewijzing van een voorlopig label zijn verder geen consequenties verbonden.

Definitief energielabel
Met alleen het voorlopige energielabel mag u een woning niet verkopen of verhuren. Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief label nodig. Het definitieve energielabel kan pas worden vastgesteld als u online de woninggegevens waar nodig heeft aangepast, bewijsstukken heeft aangeleverd en een erkend deskundige de gegevens op afstand heeft gecontroleerd. Een bewijsstuk kan bestaan uit een foto of een factuur van bijvoorbeeld uw cv-ketel.
U kunt via uw DigiD inloggen om het energielabel definitief te maken. U kiest hierbij een specialist die uw energielabel gaat beoordelen en het label definitief maakt. U kunt hierbij kiezen voor specialist Eric Hensens van Vestal Woonservices. Hij verifieert voor slechts €20,- uw energielabel.

Wilt u uw energielabel laten valideren? Laat uw gegevens dan hier achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.