Vestal Woonservices > Nieuws > Groot tekort aan ‘middeldure’ huurhuizen in Groningen

Zoeken in woningaanbod

Nu Zoeken » Complete woningaanbod »

Groot tekort aan ‘middeldure’ huurhuizen in Groningen

Geplaatst op woensdag 05-07-2017
Groot tekort aan ‘middeldure’ huurhuizen in Groningen

Er is veel belangstelling voor ‘middeldure’ huurhuizen in Groningen. De nieuwbouwwoningen aan de Melisseweg in Ulgersmaborg gaan als warme broodjes over de toonbank.

Tweeverdieners of net afgestudeerde mensen die – om wat voor reden dan ook – nog geen huis kopen, hebben moeite met het vinden van een huurhuis. Zij komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en particulier huren is duur. ,,Er is een structureel tekort aan woningen in dit segment in Groningen’’, zegt wethouder Roeland van der Schaaf.

Driehonderd huizen bijbouwen

Volgens Van der Schaaf moet hier iets aan gebeuren. ,,We moeten jaarlijks zo’n driehonderd huizen in deze prijsklasse bijbouwen om het probleem op te lossen. Denk aan huizen met een huurprijs van rond de 800 of 900 euro per maand. Bovendien gaan deze woningen scheefwonen tegen.’’ Scheefwonen ontstaat wanneer mensen met te hoge inkomens in sociale huurwoningen blijven wonen.

Aan de Melisseweg in Ulgersmaborg worden nu 49 middeldure huurwoningen gebouwd. Bouwbedrijf Van Wijnen zet daar in razend tempo zeven blokken van zeven aardbevingsbestendige huizen neer. De eerste 21 woningen zijn al zo goed als verhuurd. Het gaat om eengezinswoningen met drie slaapkamers en een zolder.

De blokken zijn nu nog in aanbouw. Daardoor is goed te zien welke maatregelen de bouwers nemen om de huizen aardbevingsbestendig te maken. Zo zijn de palen voor de fundering dikker en groter en worden de muren met zogenaamde stekken vastgezet. Dit zijn ijzeren pennen waar de muren op worden geschoven. ,,De muren kunnen zo geen kant op’’, zegt werkvoorbereider Zlatan Balalic van Van Wijnen.

De eerste mensen zullen op 1 september in de huizen trekken. Het eerste blok is bijna af. Om dit te vieren kwam onder meer wethouder Van der Schaaf langs om de woningen te bekijken. De bouwvakkers genoten ondertussen in de brandende zon van een frietje.

Ook in wijken als Vinkhuizen en Reitdiep zijn plannen om huizen in deze prijsklasse te bouwen.

BRON: DVHN.NL