9 tips voor een veilige huurwoning

9 tips voor een veilige huurwoning

Door: Vestal VGM | 16 oktober 2020 | Reacties (0)
Tags: Huren

Iedereen wil graag een veilig thuis. Maar wat is veiligheid eigenlijk? Eigenlijk is het vooral een gevoel. Dat gevoel is voor iedereen anders. Voor de één is het misschien goede sloten en deuren en voor de andere is het een lamp die aanspringt bij ongewenst bezoek. Omdat veiligheid vaak voorop staat geven wij je in deze blog tips hoe jij jouw huurwoning veiliger kunt maken.

Deuren en sloten
Tip 1: Draai altijd de deur op slot, ook als je maar even weg bent. In het slot is de deur een stuk lastiger open te krijgen.
Tip 2: Bewaar je sleutels niet in het zicht of onder het bloempot. Zorg dat je het aantal reservesleutels beperkt en hang geen adreslabel aan je sleutel. Zo maak jet het een stuk minder makkelijk voor inbrekers om binnen te komen. Wist je dat een slot die voldoet aan het politiekeurmerk te herkennen is aan het SKG®-logo met sterren?

In en rondom de woning
Tip 3:
Voorzie alle deuren van buitenverlichting, bij voorkeur met een bewegingssensor. Zorg dat de buitenlamp het gezicht van de bezoeker verlicht zodat het zichtbaar is wanneer er iemand rond je woning loopt. Je kunt ook lampen in de tuin zetten richting de straat of zijkanten van het huis. Zo wordt het extra zichtbaar wanneer iemand om jouw huis of door de tuin loopt.
Tip 4: Ruim ladders en vuilnisbakken altijd op of leg ze vast. Zo kunnen deze niet worden gebruikt om via een raam of deur op de verdieping naar binnen te gaan.
Tip 5: Zorg dat je huis er bewoond uit ziet wanneer je een avondje weg bent. Zo is het voor een inbreker niet voorspelbaar wanneer je wel en niet thuis bent. Dit kun je door het gebruiken van een lichtschakelaar. Let op, plaats deze niet alleen op de begane grond maar ook op de verdieping. Tegenwoordig zijn er ook veel slimme lampen die via een app op bepaalde tijden aan kunnen gaan.

Brandveiligheid
Tip 6:
Zorg voor rook- en koolstofmonoxide melders door het hele huis heen. Deze zijn tegenwoordig in verschillende soorten en prijsklassen te vinden. Plaats daarnaast ook brandmelders en blusdekens op alle verdiepingen. En zorg dat de vluchtwegen goed begaanbaar zijn en blijven.
Tip 7: Kaarsen zijn altijd gezellig in huis, maar plaats ze nooit naast brandbaar materiaal, zoals gordijnen.
Tip 8: Zorg voor een inboedelverzekering voor je woning. Bekijk goed welke voor jouw woning geschikt is en welke niet.
Tip 9: Plaats niet te veel stekkers in een stekkerdoos, want dan is er risico op kortsluiting en brand.

Heb jij nog een tip voor een veilige huurwoning? Deel deze dan in een reactie hieronder.