Zes tips die zorgen dat jouw huurwoning zo in een woonmagazine kan!

Zes tips die zorgen dat jouw huurwoning zo in een woonmagazine kan!

Door: Vestal VGM | 23 maart 2020 | Reacties (0)
Tags: Abel Tasmantoren, Huren, Kloekhorststraat, Nieuws, Verhuizen, Wonen, Wooninspiratie

Als je een woning (tijdelijk) huurt is het soms lastig om er écht jouw thuis van te maken. Maar een aantal simpele veranderingen kunnen al voor een wereld van verschil zorgen. Wil jij van jouw huurhuis echt een thuis maken? Lees dan onze tips en ga ermee aan de slag! Vergeet natuurlijk niet jouw eindresultaat met ons te delen, wij zijn erg benieuwd!

Tip 1: Knallen met kleur

De meeste huurwoningen worden wit opgeleverd. Dit lijkt wel mooi en groot, maar geeft ook wel weer een saaie indruk. Een beetje kleur op de muren kan daarom al een heel levendig en warm gevoel in huis brengen. Zorg er wel voor dat het geen Pippi Langkous huis wordt met muren in verschillende kleuren, maarkies bijvoorbeeld voor één wand in de woonkamer een opvallende kleur. Dit houdt de ruimte nog groot en fris, maar geeft een persoonlijke touch aan je interieur. Oh en mag je niet verven van jouw verhuurder? Ga dan aan de slag meteen houten plaat en geef deze een te gekke kleur of behang. Zet hem tegen de muur aan en je hebt een mooie eyecatcher!

Extra tip: Heb jij een kleine woonkamer? Plaats dan een grote spiegel in de woonkamer. Dit laat de ruimte optisch groter lijken.

Kleur in je huurwoning

Tip 2: Ga voor groen!

Wil je liever niet meteen aan de slag met verf? Dan zijn platen ook een goede manier om je interieur een boost te geven. Een populaire plant is momenteel de pannenkoekenplant. Deze kleine plant doet het in veel ruimtes goed en ziet er leuk uit! Daarnaast zorgt groen in huis ook voor een zuivere lucht en meer zuurstof voor jou! Een win-win dus!

Ga voor groen in je huurwoning

Tip 3: Recycle, recycle en recycle

Heb jij een oud fruitkistje of zie jij in de kringloop een mooi kastje? Geef deze daneen opknapbeurt en plaats hem bijvoorbeeld als nachtkastje naast je bed of in je televisiekast als opbergre. Zo kun je met een laag budget een frisse twist geven aan je woning. Ga je ergens tijdelijk wonen en wil je liever niet te veel geld uitgeven aanmeubels? Kijk dan eens op marktplaats of in de kringloop voor leuke meubels.

Extra tip: Ga jij verhuizen naar een nieuwe stad? Ga dan op zoek naar een kringloop bij jou in de buurt. Zo leer je meteen de nieuwe omgeving goed kennen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor lokale marktplaats vondsten!

Recycle in je huurwoning

Tip 4: In de spotlight

Verlichting zorgt voor sfeer in de woonkamer. Maar het is wel van belang dat je de juiste lampen op de juiste plek plaatst. Hang centraal in de woonkamer je basisverlichting. Hierdoor wordt de ruimte egaal verlicht. Kies vervolgens bijpassende accentverlichting, zoals een staande lamp of een schemerlamp. Hiermee breng je accenten aan in de kamer, bijvoorbeeld op een poster of een mooie stoel.

Extra tip: Kijk ook eens naar slimme verlichting, dit scheelt weer op de energierekening!

Zorg voor de juiste verlichting in je huurwoning
Zorg voor de juiste verlichting

Tip 5: Pak het creatief aan

In een huurhuis mag je niet alles aanpassen. Zo mag je soms niet in de muren boren of een keuken verbouwen. Toch zijn er wel degelijk zaken die je kunt aanpakken om jouw huurwoning helemaal naar jouw smaak in te richten. Wat dacht je van plakstickers van hout op de tegels of plakfolie op de deurtjes in de keuken? Of nieuwe handgrepen aan het meubilair in de badkamer of een nieuw douchegordijn? Is jouw vloer wel aan vervanging toe? Kies dan een mooi vloerkleed. Dit is een mooie cover-up en daarnaast creëer je hier snel een totaal andere look mee!

Extra tip: Wil jij geen gaten in de muur boren? Hang dan jouw wanddecoratie op met strips. Deze strips kunnen zelfs zware kunstwerken dragen!

Tip 6: Zorg voor accessoires die bij jou passen!

Een huis wordt pas echt jouw thuis wanneer je er persoonlijke accessoires in hebt. Herinneringen aan een mooie vakantie, een erfstuk uit de familie of een schilderij die echt bij jou past. Met dit soort zaken fleur jij jouw woning helemaal op en voel jij je er snel in thuis!

Kies de juist accessoires in je huurwoning

Ben jij op zoek naar een huurwoning? Onze vastgoedconsulenten helpen jou graag met het zoeken van jouw nieuwe thuis!