Zes tips om het balkon of de tuin van je huurwoning op te knappen

Zes tips om het balkon of de tuin van je huurwoning op te knappen

Door: Vestal | 26 maart 2020 | Reacties (0)
Tags: Huren, Nieuws, Wonen, Wooninspiratie

De lente is begonnen. Het zonnetje begint te schijnen en je hoort de vogels al vroeg fluiten. Nog even en je kan weer buiten zitten. Tijd om je balkon of tuin op te knappen! Aan een huurwoning wil je misschien niet te veel veranderen, dat maakt het soms lastig om iets op te knappen. In deze blog geven wij je tips over hoe je dit het beste kan doen.

Tip 1: Zorg dat alles schoon en opgeruimd is
Als je de tuin of het balkon wilt aanpakken is het eerst zaak om te zorgen dat je alles netjes hebt opgeruimd. Laat niet van alles slingeren, dus ruim eerst even goed op. Een tuin ziet er gelijk al een stuk beter uit als al het onkruid is weggehaald. Heb je een balkon? Zorg dan dat je alles schoonmaakt, als al die vieze plekken weg zijn ziet het er gelijk al beter uit. Op deze manier ziet alles er al een stuk netter uit.

Tip 2: Maak je eigen loungeset
Een loungeset is vaak erg prijzig, maar je kan ook heel goed je eigen loungeset maken, van bijvoorbeeld pallets of hout. Als je handig bent met de naaimachine kan je ook nog je eigen kussenhoezen naaien. Dit is zowel voor een tuin als een balkon ideaal. Voor een balkon is het vaak moeilijk om iets te vinden dat past. Als je je eigen balkonmeubel maakt kan je dit precies op maat maken.

Extra tip: Ga eens langs bedrijven en vraag of ze nog wat pallets voor je over hebben.

Pallets

Tip 3: Planten in een pot
Wil je wat extra kleur in je tuin? Koop dan grote potten waar je planten in kan poten. Dit is natuurlijk ook leuk voor een balkon. Voor een balkon kan je het beste een rechthoekige smalle pot kopen, zodat je niet te veel ruimte kwijt bent. Daarnaast zijn er bakken die je aan het balkon kan hangen. Zo kan je een eigen moestuintje maken op je balkon.

Extra tip: Op een balkon zijn hangplantjes ook ideaal, zo kan je nog meer planten kwijt op je balkon.

Planten in grote pot

Tip 4: Werk met accessoires
Het is moeilijk om echt een persoonlijke touch te geven aan de tuin of het balkon van je huurwoning. Daarom is het belangrijk om accessoires te gebruiken. Met accessoires maak je het persoonlijker. Houd je van kleur? Gebruik dan kleurrijke accessoires. Houd je meer van rust? Maak dan gebruik van accessoires in aardetinten. Kijk ook eens naar je interieur, kies in je tuin voor dezelfde accenten. Op die manier creƫer je eenheid.

Gebruik mooie kussens

Tip 5: Verlichting
Het is niet altijd mogelijk bij een huurwoning om verlichting aan te leggen via elektriciteit. Daarom moet je iets anders bedenken. Kies voor verlichting die op batterij werkt of op zonne-energie. Tegenwoordig zijn er hele mooie verlichtingselementen die op batterij of zonne-energie werken. Op je balkon kan je vaak niet veel verlichting kwijt, dus probeer daar je werken met verlichting die je kan ophangen. Zo houdt je genoeg ruimte over voor je loungeset, planten en accessoires.

Verlichting

Tip 6: Ga op koopjesjacht
Wil je niet te veel geld uitgeven? Ga dan op koopjesjacht. Het is natuurlijk leuk om naar een tuincentrum te gaan, maar kijk ook eens bij de kringloop, de weeggeefhoek of op marktplaats. Geef die leuke stoel van markplaats een likje (waterafstotende)verf en sop die leuke potten van de kringloop even goed af. Hebben vrienden of familie mooie planten in de tuin? Vraag ze om een stekje.

Extra tip: Heb jij nou ook een mooie plant? Ruil dan een stekje met iemand, zo hebben jullie er allebei wat aan.

Schilder een stoel

Ben jij op zoek naar een huurwoning met balkon of tuin, neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten. Vergeet natuurlijk niet het eindresultaat van je balkon of tuin met ons te delen.