Hoe kan je jouw huurwoning verduurzamen?

Hoe kan je jouw huurwoning verduurzamen?

Door: Vestal VGM | 20 mei 2020 | Reacties (0)
Tags: Abel Tasmantoren, Huren, Kloekhorststraat, Wonen

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt in onze samenleving. We willen beter voor de wereld zorgen. Het lijkt soms moeilijk om in een huurwoning aan verduurzaming te doen. Toch is het wel mogelijk! In deze blog vertellen wij daar graag meer over.

Energie besparen
We schreven al een keer een blog waarin we uitlegde hoe je erachter kan komen of je woning energiezuinig is. Energie besparen is een makkelijke manier om je woning te verduurzamen. Dit kan je doen door de verwarming een standje lager te zetten, apparaten uit zetten wanneer je ze niet nodig hebt en door het licht alleen aan te doen als het nodig is. Door energie te besparen, bespaar je ook nog eens op je energierekening. Zo houd je geld over voor andere dingen.

Aanpassingen
Veel aanpassingen aan een woning moet je in overleg doen met je verhuurder, zoals dubbel glas laten plaatsen, de muren, vloeren en het dak laten isoleren en zonnepanelen plaatsen. Er zijn ook dingen die je zelf kan doen. Je kan bijvoorbeeld alle lampen vervangen voor ledverlichting. Deze lampen zijn niet alleen duurzaam, maar gebruiken ook minder stroom en besparen daardoor dus energie. Er zijn nog meer aanpassingen die je makkelijk zelf kan doen, namelijk:

  • Schaf een losse elektrische kookplaat aan. Elektriciteit is niet alleen goedkoper dan gas, maar het is ook nog eens duurzamer.
  • Koop een waterbesparende douchekop. Zo bespaar je water en deze aankoop verdien je al binnen een jaar terug.
  • Plaats radiatorfolie op je radiatoren, zodat er geen warmte verloren gaat via de buitenmuur. Dit houdt meer warmte in je huis en zorgt ervoor dat je niet heel veel hoeft te stoken.
  • Zorg voor goede raambekleding. Dit staat niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat er niet te veel kou van de ramen komt. Hierdoor hoef je dus minder te stoken en dit scheelt ook nog voor je portemonnee.
  • Vervang oude apparaten voor nieuwe apparaten. Nieuwe apparaten hebben vaak een beter energielabel dan oude apparaten. Dus gebruik niet de oude koelkast van je oma, maar koop een nieuwe, uiteindelijk bespaar je hier op de lange termijn ook geld mee en het is beter voor het milieu.

Subsidies
Kijk eens of er regelingen of subsidies zijn voor verduurzaming van je huurwoning. Leg dit bij je verhuurder neer en kijk wat de mogelijkheden zijn. Niet alleen jij maar ook je verhuurder kan er profijt van hebben. Dit zal hem ook op langere termijn kosten besparen.

Kleine aanpassingen in je dagelijks leven
Door zelf kleine aanpassingen te doen in het dagelijks leven kan je ook al veel verduurzamen en kosten besparen. Kleed je bijvoorbeeld wat warmer, hierdoor kan je standaard je thermostaat een graadje lager zetten. En hang je was lekker buiten als het mooi weer is en gebruik een wasrek als het wat minder weer is. Zo heb je geen droger meer nodig.

Ben je op zoek naar een leuke huurwoning die je zelf helemaal kan verduurzamen, waardoor je ook nog eens bespaart op de vaste lasten? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten. Zij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.