Hotspots in Groningen

Hotspots in Groningen

Door: Vestal VGM | 27 augustus 2020 | Reacties (0)
Tags: Huren, Verhuizen, Wonen

Vandaag vieren we het Gronings Ontzet. Er wordt gevierd dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Münster had doorstaan. Om vandaag de stad Groningen in het zonnetje te zetten hebben wij de leukste hotspots voor je op een rijtje.

Wanneer je een huurwoning hebt in Groningen hoef je je echt geen moment te vervelen. Er is van alles te doen voor jong en oud. In deze blog nemen we je mee door de stad.

Geef mij maar het gras…
Stadjers en studenten, allemaal zingen ze hard mee als ze ‘Het gras van het Noorderplantsoen’ horen. Het Noorderplantsoen is ook echt de trots van iedere Groninger. Op warme dagen is het gezellig druk in dit mooie park. Iedereen ontmoet daar zijn vrienden of familie om spelletjes te doen, een boek te lezen, te sporten of voor een goed gesprek. Heb je geen zin om je eigen eten en drinken mee te nemen? Dan kan je heerlijk eten bij Zondag.

D’Olle Grieze
Nog iets waar Groningers trots op zijn; d’Olle Grieze oftewel de Martinitoren. Vanaf deze prachtige toren heb je overzicht over de hele stad. Je hebt wel een beetje conditie nodig om te genieten van dit uitzicht, want de Martinitoren telt 311 treden. Heb je na deze conditietest zin in iets verfrissends? Dan vind je naast de toren, De Kostery.

d’Olle Grieze

Iets minder sportief?
Zie jij het beklimmen van de Martinitoren niet zitten, maar wil je wel de stad bekijken van grote hoogte? Dan kan je terecht op het dak van het Forum. Er lopen roltrappen door dit prachtige architectonische gebouw, waardoor je zo op het dak bent. Daarnaast is er van alles te zien en te beleven in het gebouw. Je vindt er de collectie van de bibliotheek, exposities, een bioscoop en Storyworld. Neem vooral je kinderen mee naar het Forum, want voor hen is hier van alles te ontdekken. Op de tiende verdieping vind je Restaurant en bar NOK, hier heb je een prachtig uitzicht en kan je genieten van een hapje en een drankje.

Even tijd voor koffie
In het centrum van Groningen zijn tal van winkels. Voor de leukste interieur items moet je echt even langs Laif & Nuver en H&M Home. Ben je op zoek naar een nieuwe outfit? Loop dan eens binnen bij YAYA, Guts en Gusto en MyJewellery. Ben je daarna wel toe aan een kopje koffie met iets lekkers? Dan vind je veel leuke koffietentjes in het centrum. Cappuvino aan de Vismarkt, met aan de overkant Pure en aan het Zuiderdiep vind je Coffee Break.

Borrelen tot in de late uurtjes
Na een lange dag kan je ook heerlijk uit eten in Groningen. Zin in een lekkere (vega) burger? Bij The Blokes vind je de lekkerste burgers voor een leuk prijsje. Zit je liever tussen de studenten? Stap dan binnen bij de Uurwerker. Bij Het Concerthuis kan je na je diner gelijk door naar de borrel. De terrasjes zitten na een mooie dag (bijna) altijd vol en dan wordt er tot in de late uurtjes geborreld. Deze gezellige terrasjes vind je aan de Poelestraat, maar vergeet vooral de Drie Gezusters aan de Grote Markt niet.

de Drie Gezusters

Verkoeling nodig?
Op een hele warme dag biedt Groningen verschillende plekken om even af te koelen. Zo vind je bij restaurant DOT, het Stadsstrand. Ten zuiden van de stad vind je de Hoornse Plas en aan de zuidkant hiervan vind je ook nog het Paterswoldsemeer. Ga je liever naar een zwembad? Dan vind je naast de Zuidelijke Ringweg, het openluchtzwembad De Papiermolen.

Als je nog niet enthousiast was over Groningen dan kunnen wij ons niet voorstellen dat je dat na deze blog niet bent. Wil je op de hoogte blijven van ons huurwoning aanbod in Groningen? Schrijf je dan bij ons in en je bent als eerste op de hoogte!