Negen weetjes voor kattenliefhebbers

Negen weetjes voor kattenliefhebbers

Door: Vestal VGM | 5 augustus 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Wonen, Wooninspiratie

Ben jij team kat of team hond? Vandaag is het de dag voor team kat, want vandaag is het Internationale Kattendag! Wij zochten speciaal voor alle kattenliefhebbers leuke weetjes over katten uit en geven we je tips voor katten in huis. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Weetje 1: Kat en hond
Kan jij niet kiezen tussen katten en honden? De kans dat een hond en een kat in één huis kunnen samenleven is groter als de kat er eerder was dan de hond. En als de kat dan op dat moment niet ouder was dan zes maanden en de hond niet ouder dan een jaar. Dus wil jij een kat en hond in jouw huurwoning? Dat kan zeker.

Beste vrienden

Weetje 2: Kattenmuziek
Wij als mensen houden van muziek, maar je kat kan ook heel blij worden van muziek. Katten houden alleen niet zo van mensenmuziek, ze luisteren liever iets dat is afgestemd op hun eigen frequentie. Hun stem ligt namelijk een octaaf hoger dan die van ons. Benieuwd naar hoe kattenmuziek klinkt? Luister het dan via deze link.

Tip: Bij Ikea kan je mooie speakers vinden!

Weetje 3: De rijkste kat ter wereld
De rijkste kat ter wereld heeft maar liefst 13 miljoen dollar geërfd van zijn baasje. Wij zijn wel erg benieuwd wat hij daar van heeft gekocht. Een kattenkasteel?

Weetje 4: Zoetekauw
Ben jij een echte zoetekauw? Jouw kat is dat niet, want katten kunnen geen zoetigheid proeven.

Geen zoetekauw

Weetje 5: Schoon, schoner, schoonst
Wist je dat katten hun halve leven spenderen aan zichzelf wassen? Zoveel staan wij niet onder de douche!

Weetje 6: Red je bank!
Zorg dat je genoeg dingen in huis hebt om je kat aan te laten krabben. Hiermee red je jouw mooie nieuwe bank. Als je kat genoeg andere uitdagingen heeft laat hij je interieur wel met rust. Dat scheelt veel geld en verdriet.

Weetje 7: Pinterestwaardig
Gun je jouw kat ook een mooi plekje om rustig te kunnen slapen, maar wil je niet je mooie interieur verpesten? Neem dan een kijkje op Pinterest om inspiratie op te doen voor een leuke DIY-kattenslaapplek. Wat dacht je van deze?

Slaap lekker!

Weetje 8: Kamerplanten
Kamerplanten staan natuurlijk heel mooi in je interieur, maar let op: sommige planten zijn in kleine hoeveelheden al giftig voor je katten. Ze zijn geen echte planteneters, maar ze kunnen er wel aan gaan knabbelen. Vraag daarom altijd even na in de winkel of de planten giftig zijn voor jouw lieve huisdier.

Weetje 9: Helaas!
Helaas mogen huisdieren niet altijd mee naar je nieuwe huurwoning. Vraag even na bij je verhuurder of dit mag!

Ben jij op zoek naar een huurwoning waar jij jouw favoriete huisdier mee naartoe mag nemen? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten.