Studeren en wonen in Assen

Studeren en wonen in Assen

Door: Vestal | 5 november 2019 | Reacties (0)
Tags: Abel Tasmantoren, Huren, Nieuws, Verhuizen, Wonen

Naast Groningen en Zwolle, wordt ook Assen populair voor studenten. Met een rechtstreekse treinverbinding naar Groningen en Zwolle is Assen aantrekkelijk voor studenten. Een kamer of studio vinden in Assen is dan ook makkelijker dan Groningen of Zwolle. Maar wat is er nog meer te doen voor de studenten in Assen?

In Assen wonen 1.214 studenten. Hiervan studeren er 269 ook in Assen. Assen heeft drie onderwijsinstellingen waaraan studenten kunnen studeren. NHL Stenden, het Noorderpoortcollege en het Drenthe College.

Naast het studeren is er voor studenten ook genoeg te beleven. Zo telt Assen 28 cafés, één museum en twee theaters. Daarnaast worden het hele jaar door evenementen georganiseerd in Assen. De bekendste is het jaarlijkse TT festival met kermis, optredens en races op het TT Circuit.

Assen heeft een groen karakter. Zowel in het stadscentrum als in het Asserbos. Dit bos is één van oudste bossen in Nederland. Daarnaast ligt aan de oostkant van de stad het Nationaal Park en Landschap de Drentsche Aa.