Vijf redenen om een verhuurmakelaar in te schakelen.

Vijf redenen om een verhuurmakelaar in te schakelen.

Door: Vestal | 6 januari 2021 | Reacties (0)
Tags: Huren

Er komt veel kijken bij het verhuren van een woning. Foto’s maken, de juiste huurder zoeken, een uitgebreide screening en een verhuurcontract opstellen. Om jezelf te laten ontzorgen is het een verstandige keuze om hiervoor een verhuurmakelaar in te schakelen. Een verhuurmakelaar zorgt ervoor dat jij je nergens druk over hoeft te maken. Nog niet overtuigd? In deze blog vertellen onze vastgoedconsulenten waarom je een verhuurmakelaar moet inschakelen bij het verhuren van een woning.

Reden 1: Ontzorgen
Als je een verhuurmakelaar hebt ingeschakeld hoef je je nergens zorgen over te maken. Ze regelen alles rondom het verhuren van je woning. Terwijl de verhuurmakelaar alles voor jou regelt kun jij je richten op andere zaken

Reden 2: Fotografie
Om een goed beeld van de te verhuren woning te geven, worden er professionele foto’s gemaakt door een vastgoedfotograaf. De fotograaf heeft veel ervaring met het fotograferen van woningen en weet hoe deze het beste tot hun recht komen op de foto. Op deze manier wordt de woning zo aantrekkelijk mogelijk vastgelegd.

Reden 3: Screening
De verhuurmakelaar zorgt er altijd voor dat potentiële huurders goed gescreend worden. De financiële situatie wordt in kaart gebracht door bijvoorbeeld te kijken naar een BKR-registratie en het inkomen. Zo zorgt de verhuurmakelaar ervoor dat jij als verhuurder je geen zorgen hoeft te maken over de huurder.

Reden 4: Juiste huurder
Naast de uitgebreide screeningsmogelijkheden heeft een verhuurmakelaar een netwerk opgebouwd in de omgeving. Vaak staan mensen die op zoek zijn naar een woning bij hun ingeschreven en zijn dus al bij ze bekend. Hierdoor kan de verhuurmakelaar de juiste huurder aan de juiste woning koppelen. Dit doen ze aan de hand van de wensen en de financiële situatie van de potentiële huurder.

Reden 5: Financiën
Als verhuurder is niets zo vervelend als, dat iemand zijn of haar huur niet betaald. Als je een verhuurmakelaar hebt ingeschakeld zorgt deze ervoor dat jij maandelijks de huur betaald krijgt. Wordt er niet betaald? Dan zal de verhuurmakelaar contact opnemen met de huurder zodat deze dat alsnog doet. Wanneer dit niet het geval is zullen ze een procedure opstarten voor het uitzetten van de huurder.

Ben jij door deze vijf redenen ervan overtuigd dat je een verhuurmakelaar moet inschakelen? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten! Samen met jou bespreken wij graag de mogelijkheden.