Wonen in Groningen

Wonen in Groningen

Door: Vestal | 24 februari 2021 | Reacties (0)
Tags: Huren, Wonen

Er gaat niets boven Groningen! Maar waarom is het dan zo leuk wonen in Groningen? De hoofdstad van de gelijknamige provincie is Groningen. Een bruisende stad in het hoge noorden met leuke hotspots, winkels, musea en terrassen. In deze blog vertellen onze vastgoedconsulenten waarom wonen in Groningen zo leuk is en wat er allemaal te beleven is.

Welke voorzieningen biedt Groningen?

Groningen heeft alle voorzieningen die je van een grote stad mag verwachten. Daarom is het ook zo fijn en centraal wonen in Groningen. In het centrum vind je een groot aantal winkels, zoals Zara, H&M, Stradivarius, Rituals, Costes, Guts en Gusto, Pandora en HEMA. Alles wat je maar kan bedenken kan je vinden in de gezellige winkelstraten. Ben je toe aan een lekkere lunch of een kop koffie na het winkelen? Dan vind je tal van leuke koffietentjes en lunchrooms in het centrum.

Zin om heerlijk te dineren? In het gezellige centrum vind je voor iedereen wat wils, zoals Mexicaans, Italiaans, vega(n), Balkan, Grieks, sushi en burgers. Rond borreltijd kan je onder andere terecht in de Poelestraat of op de Grote Markt. Hier vind je de gezelligste terrassen en ’s avonds kan je gelijk door de dansvloer op. Als echte studentenstad biedt Groningen elke avond de mogelijkheid om op stap te gaan. Het bekendste terras in Groningen is te vinden bij de Drie Gezusters. In de zomer is het zoeken naar een plekje op dit enorme terras.

Het studentenleven in Groningen is bruisend. Er zijn verschillende studenten-, studie- en studentensportverenigingen. Overdag kan je als student studeren in Het Forum of de Universiteitsbibliotheek. Donderdag is de avond dat alle studenten naar het uitgaansgebied trekken. Tijdens de jaarlijkse KEI-week kan je als nieuwe student kennismaken met de stad.

Even tijd voor jezelf nodig? Een heerlijke wellnessdag bij de kapper, schoonheidsspecialist en masseur is ook een mogelijkheid in Groningen. Groningen heeft daarnaast verschillende theaters, bioscopen en musea. Het bekendste museum van Groningen is het Groninger Museum. Je kan hier genieten van kunst, design en fotografie.

De leukste evenementen in Groningen!

Het bekendste evenement in Groningen is Eurosonic Noorderslag. In januari vindt dit muziekfestival vier dagen lang plaats. In kerken, scholen, zaaltjes en kroegjes door de hele stad klinkt overal muziek. Jaarlijks zijn er meer dan 40.000 bezoekers. Ongeveer 350 bands uit 31 Europese landen zijn dan in Groningen te vinden om nieuwe muziek te laten horen.

Een ander gezellig festival in Groningen is Noorderzon. Dit vindt elf dagen lang plaats in het groene Noorderplantsoen. Elk jaar in augustus strijkt een grote verzameling aan internationaal podiumartiesten en kunstenaars neer in het sfeervolle Noorderplantsoen. Noorderzon is de feestelijke start van het culturele seizoen en een knallend einde van de zomervakantie. Het hele jaar door zijn er meerdere festivals, zoals Paradigm.

Ook het Gronings Ontzet wordt uitgebreid gevierd. Er wordt gevierd dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Münster had doorstaan. Daarnaast worden Koningsdag en Bevrijdingsdag uitgebreid gevierd.

Ben je op zoek naar een woning in Groningen? Schrijf je dan in via onze website!