Wonen in Winschoten

Wonen in Winschoten

Door: Vestal | 19 februari 2021 | Reacties (0)
Tags: Huren, Wonen

In de gemeente Oldambt ligt de stad Winschoten. De stad wordt gezien als het centrum van de gemeente en de rest van Oost-Groningen. Winschoten is een bruisende stad met leuke winkels, restaurants en terrassen. In deze blog vertellen onze vastgoedconsulenten waarom wonen in Winschoten zo leuk is.

Winschoten in het kort:

  • Gelegen in de provincie Groningen en de gemeente Oldambt;
  • 17.915 inwoners;
  • Nabij de Duitse grens;
  • 9 basisscholen;
  • 2 middelbare scholen;
  • 1 mbo-school (Noorderpoort);
  • Diverse sportverenigingen, zoals een voetbalclub, hockeyclub, korfbalvereniging en verschillende sportscholen.

Welke voorzieningen heeft Winschoten?
Misschien kies je er al snel voor om in Groningen te gaan winkelen, maar Winschoten biedt ook veel leuke winkels. Met een winkeloppervlakte van circa 77.000 m² is Winschoten de op één na populairste winkelstad van de provincie Groningen. Winkels zoals WE Fashion, HEMA, Ziengs, Miss Etam en Schuurman Schoenen zijn te vinden in het centrum van Winschoten. Daarnaast heeft Winschoten meerdere gezellige boetiekjes.

Op het bruisende marktplein vind je in de zomer terrassen om heerlijk te borrelen. In het weekend is dit ook een gezellige plek om uit te gaan. Er zijn veel uitgaansgelegenheden waar je tot in de late uurtjes kunt dansen. Door het hele centrum zijn verschillende eetgelegenheden, van Italiaans tot Balkan, van steakhouse tot lunch, Winschoten heeft het allemaal.

Voor een gezellige avond uit kan je terecht in het cultuurhuis, de Klinker. Hier kan je terecht voor een avond naar de film of een voorstelling. Daarnaast is hier ook de bibliotheek van Winschoten te vinden.

De leukste evenementen van Winschoten!
Winschoten heeft door het jaar heen verschillende evenementen. In juli vindt de Nacht van Winschoten plaats. Een gezellig stadsfeest voor jong en oud. Winschoten heeft sinds 1976 jaarlijks op de tweede zaterdag van september een eigen hardloopwedstrijd. De Run Winschoten is de oudste ultraloop over 100 km in Nederland. Het wedstrijdaanbod van dit evenement bevat daarnaast een wedstrijd over 50 km en een estafette van 10 x 10 km. Voor de kinderen tot en met 15 jaar is er de Lutjerun met diverse afstanden. De Run Winschoten is meerdere malen het decor geweest voor de Wereld en Europese kampioenschappen 100 km. Tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn er ook allerlei activiteiten in het centrum van Winschoten.

Ben je op zoek naar een woning in Winschoten? Schrijf je in via onze website!