Zes tips om de slaapkamer in je huurwoning helemaal jouw plekje te maken

Zes tips om de slaapkamer in je huurwoning helemaal jouw plekje te maken

Door: Vestal VGM | 4 mei 2020 | Reacties (0)
Tags: Huren, Wonen, Wooninspiratie

Het inrichten van een slaapkamer kan best moeilijk zijn. Want waar begin je? Welke kleuren en materialen ga je gebruiken? Hoe creëer je de juiste sfeer in je slaapkamer? En hoe zorg je dat je er echt tot rust kan komen? Vandaag geven wij tips over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Tip 1: Inspiratie opdoen
Het klinkt heel logisch, maar doe eerst eens wat inspiratie op. Dit kan je doen door het lezen van woonmagazines, het bezoeken van woonwinkels, maar voor een slaapkamer kan je ook heel goed foto’s van hotelkamers bekijken. Misschien heb je weleens in een hotelkamer geslapen waar je helemaal tot rust kwam. Zoek eens een foto op van deze kamer op en gebruik dit als inspiratie.

Inspiratiebeelden zoeken

Extra tip: Kijk ook eens op Pinterest voor inspiratie. Hier vind je eindeloos veel ideeën.

Tip 2: Bepaal het kleur- en materiaalpallet
Ben je tijdens het inspiratie opdoen een interieur tegengekomen waar jij blij van wordt? Zorg dat je er een foto van hebt of het uitknipt uit het magazine. Kijk daarna naar de kleuren en materialen in dat beeld. Leg jezelf de regel op dat je alleen maar spullen in die kleuren en materialen mag aanschaffen. Zo creëer je precies het gevoel uit dat beeld.

Materialen

Extra tip: Ga eens langs bij de bouwmarkt of een woonwinkel voor kleur- en materiaalstalen. Zo kan je alles goed bij elkaar leggen en precies zien hoe alle kleuren en materialen bij elkaar komen.

Tip 3: Dichte kasten
Kledingrekken zijn de laatste jaren echt een trend geweest en staan natuurlijk heel leuk, maar het oogt al snel rommelig. Wil je echt tot rust kunnen komen in je slaapkamer? Kies dan voor een dichte kast. Een dichte kast zorgt voor orde, maar hoeft niet saai te zijn. Kasten zijn er in verschillende soorten en maten en kan je eventueel zelf opleuken met fotobehang.

Tip 4: Hippe nachtkastjes
Het is altijd fijn om een plekje naast je bed te hebben voor je sieraden, bril of boek. Maar wil je eens iets anders dan een standaard nachtkastje? Ga dan eens op zoek naar een klein poefje om te gebruiken als nachtkastje. Dit zorgt ervoor dat je slaapkamer een hippe en luxe uitstraling krijgt.

Hippe nachtkastjes

Extra tip: Kies je voor twee nachtkastjes? Zorg dan wel dat ze hetzelfde zijn, dat zorgt ervoor dat je slaapkamer een geheel blijft.

Tip 5: Make it personal
Maak je slaapkamer persoonlijk. Het lijkt ideaal om een slaapkamer met hotelsfeer te hebben, maar je zal merken dat je toch die persoonlijke touch mist. Kies voor mooie posters die bij jouw persoonlijkheid passen of gebruik accessoires die je mee hebt genomen van reizen.

Tip 6: De stoel
We kennen het allemaal wel, de stoel. De plek waar alle kleding die te schoon is voor de wasmachine en te vies voor kast zich verzameld. Dit zorgt al snel voor een rommelig gevoel. Wil je toch graag een lekker stoel op je slaapkamer? Zorg er dan voor dat je een plank in je kast vrij maakt voor de kleding die je normaal over de stoel zou hangen.

Loungeplekje in je slaapkamer

Extra tip: Ben je op zoek naar een lekkere stoel voor in je slaapkamer, maar heb je een klein budget? Loop eens bij een kringloopwinkel binnen, als je goed zoekt kan je daar hele mooie pareltjes vinden die je een nieuw leven kan geven.

Ben jij op zoek naar een leuke huurwoning met een slaapkamer die je helemaal in jouw stijl kan inrichten? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten. Zij gaan graag samen met u op zoek naar die leuke huurwoning.