Zeven voordelen van huren ten opzichte van kopen

Zeven voordelen van huren ten opzichte van kopen

Door: Vestal VGM | 1 april 2020 | Reacties (0)
Tags: Abel Tasmantoren, Huren, Kloekhorststraat, Verhuizen, Wonen

Over het algemeen wordt het kopen van een woning als ideaalbeeld geschetst. Maar voor veel mensen is dit niet mogelijk of er zitten in hun situatie geen voordelen aan. Het ligt dus echt aan je eigen situatie of kopen beter is dan huren. In deze blog bespreken wij de voordelen van het huren van een woning.

Voordeel 1: Je bent flexibel
Ben je een avontuurlijk persoon? Dan past huren juist erg bij jou. Wanneer je huurt ben je erg flexibel. Je kan makkelijk de huur van je woning opzeggen en bijvoorbeeld een paar maanden gaan reizen. Ben je van plan om binnen een paar jaar je baan op te zeggen en op zoek te gaan naar een andere baan? En hoeft dit voor jou niet dichtbij je huidige woonplaats te zijn? Dan is huren ook verstandig. Zo kan je makkelijk verhuizen, zonder dat je eerst nog je huis moet verkopen.

Voordeel 2: Financieel voordeliger
Vaak liggen de maandlasten voor een huurwoning lager dan voor een koopwoning. De gemeentelijke belastingen zijn vaak lager bij een huurwoning. Voor een koopwoning heb je ook beduidend meer verzekeringen nodig in vergelijking tot een huurwoning. Deze kosten blijven een huurder dus ook gespaard. De maandlasten zijn dus lager, omdat er minder extra kosten bovenop de huur komen.

Voordeel 3: Geen kosten voor onderhoud
Wanneer je een koopwoning hebt betaal je zelf voor al het onderhoud aan je woning. Het voordeel van huren is dat het meeste onderhoud door de verhuurder wordt betaald. Tenzij het onderhoud nodig is door eigen toedoen. Voor vragen hierover kan je contact opnemen met onze vastgoedconsulenten.

Voordeel 4: Groter netwerk
Door de flexibiliteit van huren heb je veel vrijheid. Je kan veel makkelijker beslissen om te verhuizen. Zo leer je nieuwe mensen kennen, maar ook andere omgevingen.

Voordeel 5: Huurtoeslag
In sommige gevallen heb je bij het huren van een woning recht op huurtoeslag. Dit is een toeslag die je van de overheid krijgt als jij en je huurwoning aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vraag bij je verhuurder na of je huurwoning is aangewezen voor huurtoeslag.

Voordeel 6: Proef wonen
Als je op de lange termijn toch een woning wil gaan kopen kan je tijdens de periode dat je huurt kijken in wat voor een soort woning op welke plek je graag woont. Het is van tevoren soms moeilijk te bepalen waar je graag wil wonen. Huren is flexibel en daarom kan je goed testen waar je graag woont. Als je het in een dorp niet zo naar je zin hebt kan je proberen of je dan toch liever in een stad woont.

Voordeel 7: Weinig papierwerk
Bij het huren van een woning heb je weinig administratie en geen financiƫle overeenkomst met de bank. Hierdoor heb je weinig verplichtingen, naast het betalen van je huur.

Ben je door deze voordelen overtuigd en ben je nu op zoek naar een huurwoning? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten, dan gaan zij samen met jou op zoek naar een ideale woning voor jou.