Zo geef je het kleinste kamertje in je huurwoning een make-over!

Zo geef je het kleinste kamertje in je huurwoning een make-over!

Door: Vestal VGM | 11 november 2020 | Reacties (0)
Tags: Wooninspiratie

Op 19 november is het toiletdag. Een dag speciaal bedacht voor het kleinste kamertje in je (huur)woning. Ter ere van deze dag geven wij je een aantal tips waarmee jij je toilet een make-over kan geven.

Tip 1: Een goede basis
In veel toiletten is de muur voor een deel betegeld. De rest van de muur wordt dan vaak wit geverfd. Je creëert al een hele andere sfeer door juist voor een kleur te gaan of misschien wel een heel chic behang. Voor een toilet heb je vaak niet meer dan 1 rol behang nodig, dus kan je een keer voor een wat duurder behang gaan. Ga je liever voor een kleur? Kies dan een kleur die je heel mooi vindt, maar niet snel in de woonkamer of je slaapkamer zou doen.

Tip 2: Weg met plastic
Als je zeep koopt dan komt dat vaak in een plastic flacon. Het is niet alleen slecht voor het milieu, maar het staat vaak ook minder mooi in je toilet. Voor een paar euro heb je al een mooie navulbare flacon of een stuk zeep. Dat staat al veel mooier op je wastafel. Schaf ook een mooie toiletrolhouder aan die past bij de kleur van je zeepflacon.

Extra tip: Koop een mooie mand om toiletrollen in te bewaren. Zo zit je niet per ongeluk zonder en heb je niet zo’n lelijk plastic pak in je toilet staan.

Tip 3: Prullenbak
Als je goed oplet staat in bijna elk toilet zo’n standaard RVS-prullenbak. Ze zijn vaak niet zo mooi, maar die kleur doet ook echt niets voor het interieur van je toilet. Bij winkels als IKEA, Kwantum of Xenos hebben ze hele mooie alternatieven voor een zacht prijsje. Je kan je prullenbak natuurlijk ook in een mooie kleur spuiten.

Tip 4: Accessoires
Het klinkt misschien gek, maar je toilet verdient ook mooie accessoires. Investeer bijvoorbeeld in mooie gastendoekjes. Het is juist ook leuk om op een muurtje of plankje in je toilet, lijstjes te zetten en geurstokjes. En hang een mooie spiegel op of andere wanddecoratie.

Extra tip: Met een stuk hout, een zaag, schuurpapier en verf kan jij zelf heel simpel een plank maken voor aan de muur van je toilet.

Tip 5: Wat vaak vergeten wordt
Verlichting wordt veel te vaak vergeten. Het is niet alleen belangrijk om genoeg licht te hebben, maar ga ook op zoek naar een mooie plafondlamp. De laatste jaren komen er steeds meer hippe plafondlampen voor een leuke prijs. En zorg dat je vanaf nu nooit meer vergeet om goede verlichting te kopen.

Met deze tips kan jij aan de slag om het toilet in jouw huurwoning een magazinewaardige make-over te geven. Ga je hiermee aan de slag? Deel dan een foto van jouw toilet met #VestalVGMtoilet! Ben je nog op zoek naar een huurwoning? Neem dan contact op met onze vastgoedconsulenten.